Posted on Leave a comment

Wat is een bluseenheid?

Afhankelijk van de geldende wetgeving en de specifieke risico’s in jouw bedrijf of organisatie, wordt het aantal bluseenheden vastgesteld. Dit is gebaseerd op diverse factoren, waaronder de oppervlakte, aanwezige brandgevaren, type werkactiviteiten, loopafstand, etc. .

Conform deze richtlijnen moet er bijvoorbeeld een ‘ 1 ‘ (bluseenheid) aangegeven staan op een 6 liter schuimblusser of 6 kg poederblusser. Dit geeft aan hoeveel eenheid van het blusmiddel beschikbaar is voor het bestrijden van branden en zorgt ervoor dat de brandblusser voldoet aan de vereiste normen voor de specifieke omgeving.

Voorbeeld: De brandweer kan het advies geven dat u uw gebouw moet voorzien van 6 bluseenheden.

Toelichting: In het rode hokje onder “ABC 6kg” staat de vermelding van het aantal bluseenheden. Om aan 6 bluseenheden te geraken, dient u dus 6 toestellen van 1 bluseenheid of 4 toestellen van anderhalve (1 1/2) eenheid te plaatsen.

Het blusvermogen

Het blusvermogen kan je aflezen op een brandblusser. Er bestaat een norm om het blusvermogen of “de capaciteit” over de verschillende brandklassen te testen in brandproefopstellingen. Hoe hoger het getal hoe hoger het blusvermogen.

Onze 1 eenheid, 6kg poederblusser van Brandblusser.be heeft een blusvermogen van 34A (vaste stoffen) en 233B (vloeistoffen) en is ook geschikt voor C (gassen).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *